Nieuwsbrief E-ducatie juni
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
Jullie hebben de nieuwe roosters met de lessen voor volgend jaar deze week ontvangen. Zo niet, dan ontvang je het volgende week op z'n laatst. Check het rooster zorgvuldig en zet het in de jaarplanning. Wijzigingen? Geef ze door aan educatie@debibliotheekamstelland.nl. We wensen jullie namens het hele Educatieteam van de Bibliotheek Amstelland een fijne zomer met veel leesplezier!
Zomer Lezen
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen één of zelfs twee AVI-niveaus terugvallen. Dit wordt 'zomerdip' genoemd. Het is dus belangrijk om óók in die lekker lange zomervakantie te blijven lezen. In de zomervakantie mag je alle boeken uit de bieb 4 weken lenen. Lees hier meer tips voor ouders! 
Kinderboekenweek
Thema van de week is Feest! Ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor de Kinderboekenweek op jouw school, kijk dan op de site van Rian Visser. Ook vind je hier gratis digibordlessen rondom het thema van de Kinderboekenweek. Je krijgt een mailtje als je aangevraagde Kinderboekenweek-collectie klaarstaat in de bibliotheek. Nu nog aanvragen is niet meer mogelijk.
Inhoudsopgave
Zomer Lezen
Kinderboekenweek
Vacature
Mediawijsheid
Kinderjury
Dé tip voor volgend schooljaar
Lees de zomer door!
Tips
In de zomervakantie
 
Vacature
In Uithoorn is een vacature voor Combinatiefunctionaris Lezen/Media. In deze functie werk je een groot deel van je tijd op de basisscholen van Uithoorn binnen de Bibliotheek op school. Samen met de andere lees-mediaconsulenten van de bibliotheek Amstelland werk je aan het vergroten van het leesplezier van alle leerlingen. Inschrijving sluit 11 juli.
Iets voor jou?
Facebook Twitter
Mediawijsheid
Heb je groep 7 of 8 volgend jaar? Meld je nu alvast aan voor het superspannende ervaringsspel: MediaMasters. Dit spel is een kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan. Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Meld je hier aan.
Kinderjury
Op 22 juni zijn de winnaars van de Kinderjury bekend gemaakt. Reactie van Senaatslid Kim over het boek Stapelverliefd van Maren Stoffels: ‘Een boek met een gevoelig thema, mishandeling. Hoewel dat een serieuze zaak is, komen er erg veel leuke dingen voor in het boek.’ Een grote verrassing vonden de Senaatsleden 100% Coco. Dagboek van een modeblogger van Niki Smit. De jongens hadden het lezen van dit boek tot op het laatste moment uitgesteld, maar waren heel positief. ‘De thema’s als vriendschap en pesten sluiten helemaal aan bij het dagelijks leven van de Senaatsleden,’ zei Senaatslid Jonna.
Dé tip voor volgend schooljaar
Op bibliotheek.nl/edumedia vind je gratis 100 interactieve animaties op het gebied van De aarde, De mens, Planten & dieren en Techniek. De animaties zijn gericht op groep 5 t/m 8 uit het basisonderwijs en klas 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs. Naast animaties vind je boeken en websites over de betreffende onderwerpen. 1+1=3!
Lees de zomer door!
Goed voorbeeld doet goed volgen. Maar ja, hoe kies je nou zelf een boek dat goed bij jou past? Via deze link kun je je voorkeuren invullen en er rolt een titeladvies uit. Zomaar.
Tips
Er was eens een vosje, Gitte Spee vanaf 4 jaar. Meer info

Bommetje! Renee van der Velde, vanaf 8 jaar. Meer info

Otto-Jan zegt nee tegen lezen, Tommy Greenwald, vanaf 11 jaar. Meer info

de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.